• slideshow1
  • slideshow2
  • slideshow3
  • slideshow4
  • slideshow5
  • slideshow6
  • slideshow7

Home

NIEUWBOUWPROJECT HELVETIASTRAAT

7802 pvl elementary school

DE ARK BOUWT EEN NIEUWE EIGENTIJDSE SCHOOL. Volg de bouwwerken in de 'ARK-GALLERY'.

Na jarenlange voorbereiding van het schoolbestuur samen met de bouwheer (vzw Patrimonium Onderwijs Decanale Werken Diksmuide-Veurne onder leiding van deken de heer Wilfried Jonckheere en de heer Luc Warreyn) is de nieuwbouw van de Vrije Basisschool De Ark gestart met het architectenbureau Pieter Popeye en Alheembouw als hoofdaannemer.

Het wordt een totaal nieuw schoolgebouw in de Helvetiastraat, Koksijde, eigentijds en modern met alle mogelijkheden voor goed onderwijs, dat voldoet aan alle hedendaagse normen.

Er wordt aandacht besteed aan ruime klassen, zalen voor kleuter en lager, mogelijkheden om klasoverschrijdend te werken, om muzisch, creatief en zorgbreed te werken, voldoende ruimte voor bewegingsopvoeding, een groene speelplaats met voldoende uitdaging die samen met de talrijke terrassen aan de klassen buitenonderwijs mogelijk maakt.

Er wordt voldaan aan de nieuwe onderwijsnormen zoals een ruime sportzaal met douches en kleedkamers, multi-inzetbare lokalen en gangen dankzij de akoestisch verplaatsbare scheidingswanden, een ruime fietsenstalling en ICT met netwerken en glasvezelbekabeling. Ook zal het nieuw gebouw van De Ark bijna-energieneutraal (BEN) zijn door de isolatie, vloerverwarming, warmtepompen, zonnepanelen, beglazing en het automatisch dimmen van de lichtarmaturen. Er is er aandacht voor de veiligheids- en gezondheidsnormen zoals automatische sloten, omheining en een ventilatiesysteem met automatische CO2-meting, alsook modern sanitair voor kleuter en lager. Er zijn voorzieningen voor minder mobiele personen zoals een lift, aangepast sanitair en brede ingangen.

Het wordt een brede school voor jong en oud. Er is een afzonderlijk kinderdagverblijf (crèche) namelijk ‘De kleine Ark’ en in het schoolgebouw is peuterslapen mogelijk. De nieuwe school wordt gebouwd op een manier zodat multifunctioneel gebruik mogelijk wordt. Na de schooluren, in de weekends en vakanties zal het schoolgebouw kunnen gebruikt worden door externen, de lokale gemeenschap.

De streefdatum voor het einde van de werken is 1 september 2023.

De hele schoolbevolking, die nu tijdelijk verblijft in de afdeling Albert Bliecklaan 20, is trots op dit nieuwbouwproject van De Ark dat met de steun en hulp van heel veel partijen gerealiseerd wordt.