Onze laatste dag...

Ons feestje 'De Bonte Ronde' van gisterenavond was een meevaller. Er waren allerlei toneeltjes en dansjes. Het werd een voorsmaakje op het Italiaans festijn van 14 oktober. 
In de voormiddag mochten we opnieuw genieten van enkele sporten. 
Ons middagmaal... alweer heel lekker: Potage, Hachis Parmentier, Tomates, Pain et assortiment de desserts
Vooraleer we met de autocar naar huis vertrokken, vergaten we natuurlijk niet de mensen van het centrum ADEPS te bedanken voor hun inzet en hun vriendelijkheid. Wij willen toch nog eens de Vriendenkring bedanken voor het betalen van de heen- en terugreis. Heel fijn dat we altijd op jullie kunnen rekenen. Doe zo voort Vriendenkring!
Nog een woordje van dank aan alle ouders omdat jullie kinderen op bosklassen mochten gaan. Bedankt meester Joeri, juffrouw Tina en juffrouw Eva voor jullie inzet tijdens de geslaagde bosweek. Bedankt bosklassers, jullie waren een prima groep. 
Directeur Jan.
 

Een superdag...

De dag begon bewolkt met enkele opklaringen. Het voelde buiten minder koud aan.

Na het ontbijt (pain, céréales, fromages, confiture, choco) mochten we weer in groepjes sporten: flag rugby, bicross, escalade, tennis de table en hébertisme.
Deze namiddag trokken we naar de stuwdam. De heenreis gebeurde met de busjes. De terugreis was een spannende voettocht (7 km) met de hele groep dwars door de Ardense bossen, langsheen de oevers van de Ourthe. De functie van de 'barrage' is de productie van elektriciteit en dient ook als waterzuiveringsinstallatie. Echt indrukwekkend.
Vanavond (lees: onze laatste avond) houden wij ook nog ons feestje. Gezellig samen plezier maken. Een echte 'Bonte Ronde'. Misschien, als we heel braaf zijn, mogen we iets later gaan slapen. Enfin, het wordt zeker een onvergetelijke bosavond.
Onze buikjes? Die zijn natuurlijk gevuld. Vanmiddag: potage, rôti de dinde, pomme nature, haricots verts, pâtisserie. 's Avonds: brochettes de porc of loempia végétarien, riz, sauces tomates, fruit.
Het bleef de hele dag droog en heel warm.
En morgen?
Ja... dan MOETEN we naar huis. Geen paniek, we verlangen al een beetje...

Vele groeten uit Engreux.
De Bosklassers.

Hallo allemaal...

Vanmorgen werden we alweer gewekt om stipt 07.30 uur. De meeste jongens en meisjes sliepen nog met hun ogen dicht (??). 
Zelfs juf Eva, juf Tina bleven rustig in hun bed tot halfacht.
Elke morgen zingen we uit volle borst ons bosklassenlied.
Vandaag hadden we alweer een stralende dag. Onze conditie wordt steeds beter. Ondertussen weten we al wat onze juf of meester met hoogtelijnen op een kaart bedoelde... We kregen vandaag lessen over de rivier 'de Ourthe', het reliëf, de waterscheidingslijn, het stroomgebied en de soorten naaldbomen. 
 
Vanmiddag aten we: 
- Potage du jour
- Saucisse
- Frites (Echte Belgische frietjes... JOEPIE!)
- Compote - crudités
- Fruit.
 
Deze avond: 
- Baguettes
- Fromages
- Salades préparées
- Crème.
 
We deden natuurlijk ook aan sport: boogschieten, bicross en oriëntatieloop.
We konden ons zoals elke dag om vijf uur lekker verfrissen in de douches. We speelden nog badminton en gingen ook op avondwandeling. Nu weten we dus precies hoe die boswezens leven... 
Morgen bezoeken we de stuwdam (barrage) van Nisramont. Dat wordt dan ook de grootste boswandeling van deze week. 's Avonds mogen we een feestje bouwen. Het wordt een 'Bonte Ronde'. Oei, oei, oei...
Het was weer een fijne dag. Jammer... reeds onze derde dag. En weten jullie het al? WIJ GAAN NOG NIET NAAR HUIS...
De Bosklasssers.
 
 
 
 

Dag Koksijde.

Vanmorgen werden we met muziek gewekt om 07.30 uur. Sommigen sliepen nog als roosjes. Natuurlijk waren er ook vroege vogels bij... 
Beste ouders, wij hebben een verstandige groep mee op bosklassen. 
We proberen ons goed aan de gemaakte afspraken te houden. 
Het weer was prima deze morgen, wel al een beetje fris. Een dikke trui en een beetje 'beweging' kunnen wonderen doen. Wij voelen, als echte 'bosmensen', al duidelijk de kenmerken van een mooie herfstdag. Gelukkig kwam het zonnetje ons af en toe begroeten.
Het ontbijt smaakte: koeken of brood met confituur, choco, een assortiment van kaasjes, fruitsap, melk.
De postbode bracht vandaag reeds enkele brieven van thuis. Wat hebben we toch vlugge ouders. Vanmiddag schreven we de laatste nieuwsjes... Dat deden we tijdens onze 'platte rust'.
 
De 3 groepen (stoere slangen, dolle dassen en vliegende vleermuizen) kregen vanmorgen klimmen, bicross, atletiek en schermen. Deze namiddag gingen we met de volledige groep op leerwandeling langs de Ourthe. We leerden allerlei waterbegrippen aan zoals: debiet, stroomopwaarts en stroomafwaarts, linker- en rechteroever, bron en monding, samenvloeiing, stroomversnelling... 
Vanavond mogen we kiezen uit tennis, voetbal buiten of gezelschapsspelletjes binnen.
 
Het menu van het middagmaal: lekker in dit 'sterrenhotel'.
Potage du jour, fish steak, purée, carottes, glace
 
Ons avondmaal:
Pâtes, jambon, fromages, fruit.
 
We krijgen hier Frans in de praktijk. 
 
Elke dag nemen we een douche omstreeks 17.00 uur. Wat zijn we toch voorbeeldige bosklassers...
Het is hier superfijn. We kunnen echt genieten van een prachtige natuur, van veel sport, van lekker eten en van veel plezier onder de vrienden. Jammer dat jullie dit alles niet kunnen meemaken. Nou ja, onze foto's... dat hebben jullie toch...
 
Nog een zoen van onze sportieve jongens en meisjes.
Tot morgen...
 
De 5de en 6de klas.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onze eerste dag in Engreux

Oef... om 12.40 uur goed aangekomen. We hadden een vlotte busreis. Wel veel verkeer op de weg maar een prima chauffeur... Bedankt Vriendenkring, jullie bekostigden de autocar.
We hadden in Engreux een fijne zonnige namiddag. Na het middagmaal (potage du jour, escalope de dinde, gratin dauphinois, sauce champignons, salade, yaourt) werd er een groepsfoto genomen en werden onze kamers verdeeld. Daarna mochten we proeven van enkele leuke sporten.
Geniet maar van onze foto's.
Deze avond eten we belegde broodjes met kaas, vleeswaren en tomaten. Banaantjes lusten we ook wel. Straks doen we nog een activiteit maar dit blijft voorlopig een verrassing...
Neen, lieve ouders en familie,
wij zijn nog helemaal niet moe...
Tot morgen hoor.
PS: Het internet is hier heel, heel, heel traag... Het duurt een aantal minuten vooraleer een foto op de site staat. De fotobestanden werden verminderd in kwaliteit. Na de bosklassen krijgt iedereen die in origineel formaat.